Cauta in baza noastra de date... (nu merge mereu corect)

muzicaok.blogspot.com

Acest blog este DoFollow! Nu faceti spam, comentati direct la subiect cu nume real, fiecare comentariu facut i-ti aduce un backlink daca ai site!

Intel si procesoarele din seria "s" reduc consumul de energie

In ultimii ani ne-am obisnuit cu smecheriile de la produsele Intel legate de performanta si consumul de energie. Acum insa au facut ceva fara precedent, au scos un procesor cu nume similar, consum redus dar si cu frecventa redusa oficial. Astfel litera “S” are un nou inteles fata de “S”-ul de la procesoarele Core 2 Quad Q8200s si Q9550s, care chiar aveau acelasi frecventa si performanta ca versiunile fara “S”, dar consum redus la 65W de la 95W.
Azi este vorba despre “Core i5 750s”, fratele mai mic si mai scump al lui Core i5 750:
Cum se vede in tabeul oficial de pe situl Intel, difera doar frecventa procesorului si pretul, adica Core i5 750S are doar 2.4GHz si se vinde la pret de 259$, iar Core i5 750 are 2.66GHz si este mult mai ieftin, doar 196$.
Cei de la TomsHardware au si testat procesorul nou, si au comparat rezultatele cu modelul vechi:
Aceste testele confirma diminuarea vitezei, dar sunt si cateva rezultate care nu arata o diferenta semnificativa:
La capitolul cunsum de energie chiar sta mai bine procesorul nou, reducand consumul maxim al sistemului cu 18W:
Ramane de vazut daca sunt procesoare identice (cu multiplicatoare diferite) dupa ce va fi masurat consumul unui Core i5 750 la frecventa de 2.4GHz, eventual ajutat si de o tensiune mai redusa.
Programul CPU-Z ne arata ca sunt procesoare identice:
Sursa: TomsHardware

Niciun comentariu:

Alte postari