Cauta in baza noastra de date... (nu merge mereu corect)

muzicaok.blogspot.com

Acest blog este DoFollow! Nu faceti spam, comentati direct la subiect cu nume real, fiecare comentariu facut i-ti aduce un backlink daca ai site!

Cat CO2 credeti ca emite o singura cautare pe Gigantul Google?


Potrivit studiilor companiei de cercetare Gartner, nu o sa va vina sa credeti ca o simpa cautare pe Google produce aproximativ 7 grame de dioxid de carbon. In acelasi timp, fierberea cani de apa produce 15 grame de dioxid de carbon. Emisiile de dioxid de carbon sunt generat de electricitatea necesara unui computer pentru a functiona, cat si de cea utilizata pentru a trimite cererea de informatii serverelor din intreaga lume. Studiul vine in contextul avertizarilor tot mai dese cu privire la impactul pe care il are
Potrivit studiilor companiei de cercetare Gartner, o simpa cautare pe Google genereaza aproximativ 7 grame de dioxid de carbon. In acelasi timp, fierberea unei cani de apa produce 15 grame de dioxid de carbon.
Emisiile de dioxid de carbon sunt generat de electricitatea necesara unui computer pentru a functiona, cat si de cea utilizata pentru a trimite cererea de informatii serverelor din intreaga lume.
Studiul vine in contextul avertizarilor tot mai dese cu privire la impactul pe care il are utilizarea computerelor pentru mediul inconjurator.
Astfel, portivit Gartner, dispozitivele IT genereaza aproximativ 2% din totalul de emisii de dioxid de carbon din intreaga lume. In aceleasi timp, urmele de carbon lasate de acest sector le-au depasit, in 2007, pe cele ale industriei aviatiei.
Conform declaratiilor lui Alex Wissner-Gross, fizician al Universitatii Harvard, simpla accesare a unui site genereaza 0,02 grame de dioxid de carbon pe secunda, in timp ce site-urile care au continuturi video produc 0,2 grame de CO2 pe secunda.
Alex Wissner-Gross este de parere ca gigantul Google, care foloseste in acelasi timp mai multe servere in intreaga lume, produce emisii de carbon mult mai mari decat site-urile obisnuite.
Reactia Google a fost insa alta. Oficialii companiei au declarat ca cifrele sunt mult prea mari, o cautare pe Google generand doar 0,2 grame de CO2.
Sursa: The Telegraph

2 comentarii:

Gabriel spunea...

Daca ar fi adevarata informatia, inseamna ca fara sa stie, oameni din intreaga lume folosesc google, si fac rau folosind-ul. Cu toate caestea, nu ne putem lipsi de Google, si suntem, sau ar trebui sa fim constienti de importanta lui!

Adrian spunea...

Da, e adevarat cum zicea Gabriel... tre' sa fim constienti si de faptul ca Google ofera cel mai de calitate serviciu de cautare pe web! O zi faina, si apropo, foarte interesant studiu si geniala ideea "Marcele", succes!