Cauta in baza noastra de date... (nu merge mereu corect)

muzicaok.blogspot.com

Acest blog este DoFollow! Nu faceti spam, comentati direct la subiect cu nume real, fiecare comentariu facut i-ti aduce un backlink daca ai site!

Sute de romani protesteaza in mai multe orase impotriva noului tratat fiscal UE

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/9355670/1/proteste-octav-ganea.jpg?width=400Sute de sindicalişti s-au adunat, miercuri, în mai multe oraşe din ţară, pentru a protesta faţă de noul Tratat fiscal al UE, manifestaţii similare fiind organizate în toate cele 27 de state ale Uniunii Europene.
Protestatarii au pancarte pe care scrie "Nu noului Tratat fiscal al UE" şi "Uniţi vom fi puternici". Acţiunea de protest din faţa sediului Guvernului a început la ora 14.00 şi urmează să se încheie la ora 16.00.
Manifestaţii de protest faţă de noul Tratat fiscal al UE au loc simultan la prefecturile din mai multe judeţe din ţară. Sindicaliştii "Cartel Alfa" şi BNS protestează astfel alături de colegii lor europeni faţă de Tratatul fiscal al UE, considerând că impunerea unei austerităţi "va arunca Europa în recesiune".

Confederaţia Europeană a Sindicatelor (CES-ETUC) organizează miercuri manifestaţii în toate cele 27 de ţări pentru a denunţa şi a condamna acest tip de guvernanţă şi pentru a propune alternative pentru locuri de muncă şi justiţie socială.
Acţiunea de protest are loc în ajunul Summitului European, dominat de tema austerităţii şi disciplinei bugetare.
"Efectele crizei economice şi sociale au ajuns la un nivel intolerabil pentru milioane de români. Singurul răspuns pe care guvernanţii au fost în stare să-l dea până acum a fost adoptarea unor măsuri dure de austeritate: tăierea salariilor, dereglemetarea pieţei muncii, destructurarea dialogului social şi a mecanismelor de negociere colectivă, privatizarea serviciilor publice, mărirea vărstei de pensionare şi îngheţarea pensiilor", susţin sindicaliştii "Cartel Alfa".
Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, consideră că semnarea acum de către România a tratatului pentru austeritate va adânci şi mai mult efectele crizei şi riscă să menţină ţara într-o recesiune de lungă durată.
"Prin limitarea drastică a deficitului bugetar, ţara noastră se va afla în imposibilitatea de a asigura relansarea investiţiilor, iar pentru a asigura minimum de investiţii din bugetul de stat necesare (de exemplu pentru finanţarea proiectelor europene) vor fi alte tăieri din fondurile sociale, care vor supune cetăţenii la privaţiuni suplimentare. Este important să ne mobilizăm alături de colegii noştri europeni pentru a da un mesaj clar guvernanţilor, mai ales că suntem printre cei mai afectaţi de măsurile de austeritate. Dintre cele cinci tipuri de măsuri de austeritate luate în diverse ţări europene, România a bătut recordul şi este singura ţară care le-a adoptat pe toate cinci", a declarat preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.
El a precizat că sindicatele afiliate la "Cartel Alfa" spun miercuri "Până aici! Ajunge!" şi aduc în centrul discuţiei crearea de locuri de muncă, redresarea economică, justiţia socială şi solitaritatea.
Membrii "Cartel Alfa" solicită amânarea semnării de către România a tratatului austerităţii, cel puţin până în momentul în care vor fi îndeplinite criteriile pentru accesul în zona Euro, crearea de locuri de muncă şi păstrarea celor existente prin aplicarea şomajului tehnic, respectarea acordului privind creşterea salariului minim garantat în plată, combaterea fraudei şi evaziunii fiscale, combaterea muncii la negru şi a muncii la gri, restabilirea unui dialog social responsabil, o reformă a sănătăţii în beneficiul contribuabililor, asigurarea unei pensii decente, conform muncii prestate.
  • Peste 200 de sindicalişti şi cadre militare protestează la Constanţa faţă de Tratatul fiscal al UE
Peste 200 de sindicalişti din cadrul Cartel Alfa BNS şi cadre militare în rezervă protestează, miercuri, de la ora 14:00, în faţa Prefecturii Constanţa, faţă de noul Tratat fiscal al Uniunii Europene, dar şi faţă de măsurile de austeritate luate de Guvernul român.
Manifestanţii scandează "Jos Băsescu", "Jos corupţia", "Hoţii, hoţii", "Demisia" şi au mai multe pancarte pe care scrie "Spune NU noului Tratat fiscal", "Noi şomeri, voi boieri", "Stop austerităţii", "Ne-aţi promis lapte şi miere şi ne daţi concediere", "Venituri salariale decente", "Toate legile asumate de Guvern să fie rediscutate în Parlament", "Noi am votat parlamentari, nu guvernanţi".
De asemenea sindicaliştii protestează faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului, cer crearea de noi locuri de muncă, combaterea muncii la negru, combaterea fraudei şi a evaziunii fiscale, precum şi revenirea la salariile bugetarilor dinaintea diminuării acestora din 2010.
Mişcări similare de protest au loc miercuri în mai multe oraşe din ţară.
Mitingul de la Constanţa este autorizat până la ora 16:00.
  • Peste o sută de sindicalişti protestează la Sibiu faţă de Tratatul fiscal UE
Peste o sută de sindicalişti protestează, miercuri după-amiază, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, faţă de noul Tratat fiscal al UE, ei urmând să pornească într-un marş până în faţa Prefecturii Sibiu.
Peste o sută de sidicalişti aparţinând Cartel Afla şi BNS au pornit, miercuri, spre centrul municipiului Sibiu din trei puncte diferite ale oraşului şi s-au reunit, în jurul orei 14.00, în faţa Casei de Cultură, aflată în apropierea Prefecturii Sibiu.
Sindicaliştii poartă pancarte cu inscripţiile "Nu Tratatului fiscal", "Muncă decentă egal salarii decente" şi "Nu concedierilor colective".
De asemenea, ei scandează "Jos Băsescu".
  • Peste 100 de sindicalişti protestează, la Vaslui, faţă de "politica dusă de actuala putere"
Peste 100 de sindicalişti, majoritatea salariaţi ai Poştei Române, protestează, miercuri după-amiază, în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, faţă de "politica dusă de actuala putere", ei scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.
Membri ai confederaţiilor BNS şi Cartel Alfa, cei peste 100 de protestatari, au scandat "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Hoţii", "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă" şi au purtat pancarte cu mesajele: "Opriţi-vă! Ne-aţi adus la sapă de lemn!", "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi!", "Vrem cianură pentru dictatură!", "Domnilor directori, aţi furat cât aţi putut, conturile le-aţi umplut!".
"Acest miting este unul dintre ultimele acţiuni pe care le vom organiza înainte de declanşarea grevei generale. Salariaţii, în special cei din sistemul bugetar, sunt tot mai nemulţumiţi de politica dusă de actuala putere, chiar şi sub o nouă formulă. Şi asta pentru că efectele crizei economice şi sociale au ajuns la un nivel intolerabil. Revendicările noastre sunt foarte clare: crearea de locuri de muncă, respectarea acordului privind creşterea salariului minim, combaterea fraudei şi evaziunii fiscale, restabilirea dialogului social, asigurarea unei pensii decente, conform muncii prestate", a declarat, miercuri, liderul Filialei Judeţene Vaslui a Federaţiei "Cartel Alfa", Costel Pintilie.
  • Peste trei sute de persoane protestează la Deva faţă de Tratatul fiscal al UE
Peste trei sute de persoane, membri ai Cartel Afla şi BNS, protestează, miercuri după-amiază, în faţa Prefecturii Hunedoara din municipiul Deva, faţă de noul Tratat fiscal al Uniunii Europene, acestea scandând "Jos Băsescu", "Hoţii" şi "Ruşine".
Peste trei sute de persoane care lucrează în domeniul siderurgic, al energiei, al transportului CFR, dar şi angajaţi ai muzeelor, bibliotecilor şi ai mai multor primării din judeţul Hunedoara, membri ai sindicatelor afiliate Cartel Alfa şi BNS, protestează în faţa Prefecturii Hunedoara din Deva faţă de noul Tratat fiscal al UE.
"Noi vrem crearea de locuri de muncă şi păstrarea celor existente prin aplicarea şomajului tehnic, respectarea acordului privind creşterea salariului minim garantat în plată, combaterea fraudei şi evaziunii fiscale şi combaterea muncii la negru. Ne-am adunat astăzi ( miercuri - n.r.) ca să cerem aceste lucruri pentru că altfel România va fi depopulată, oamenii migrând spre alte ţări pentru a fi respectaţi", a spus Morcan.
Protestul este autorizat până la ora 18.00.
  • Aproximativ o sută de persoane au protestat la Timişoara şi Miercurea Ciuc faţă de Tratatul fiscal
Aproximativ o sută de persoane, membri ai sindicatelor afiliate Cartel Alfa, au protestat, miercuri după-amiază, la Timişoara şi Miercurea Ciuc, solicitând ca România să nu semneze Tratatul fiscal al Uniunii Europene, pe care l-au numit "Tratatul austerităţii".
La Timişoara, aproximativ 70 de membri ai sindicatelor afiliate Cartel Alfa s-au adunat, în jurul orei 14.00, în faţa Prefecturii Timiş, având pancarte pe care scria "Nu tratatului fiscal" şi "Respectaţi contractele colective de muncă".
"Am venit aici în semn de solidaritate cu mişcarea sindicală de la nivelul întregii Uniuni Europene faţă de semnarea de către şefii de state a Tratatului de austeritate. Aceştia se întâlnesc mâine (joi - n.r.) şi poimâine (vineri - n.r.) la Bruxelles. Prin acest tratat se doreşte a se lua noi măsuri care vor lovi în bunăstarea şi veniturile oamenilor pe care îi reprezentăm", a declarat Ştefan Gogoşanu, liderul Cartel Alfa Timiş.
Protestul de la Timişoara s-a încheiat fără incidente, după aproximativ o oră.

 sursa: mediafax.ro

Un comentariu:

Simina spunea...

Oare cat timp mai trebuie sa facem proteste in tara, pe strada, pana sa ne ia cineva in serios??